Vancouver

Vancouver är Kanadas tredje största stad med drygt 2 miljoner invånare och belägen i den sydvästliga provinsen British Columbia. Staden är en viktig knutpunkt för handeln, i synnerhet med Asien. En mångsidig industri och turism är stadens ekonomiska stöttepelare.
Det finns mycket att uppleva i Vancouver. Möjligheterna att uppleva kultur är nästan ändlösa. Här finns bland annat ett konstmuseum med en enorm samling föremål, såväl som ett imponerande marint museum. Är man intresserad av djur och natur finns också Vancouver Aquarium. Detta är världens största akvarium av sitt slag. Här finns alla möjliga sorters fiskar och vattenlevande däggdjur. Sälar och tropiska fiskar går att uppleva lika nära som hajar och späckhuggare.
Vill man uppleva lite annorlunda platser i Vancouver så finns bland annat Nordamerikas tredje största Chinatown i staden och Stanley Park, en halvö med ett anlagt naturområde där man kan njuta av lugnet medan du befinner dig mitt i den pulserande staden.
Sport är också en stor del av vardagen i Vancouver. Man har här möjlighet att engagera sig i flertalet olika sporter som utövas på olika nivåer. Främst av alla sporter är ändå ishockeyn. Stadens NHL-lag heter Vancouver Canucks och har haft flera kända svenska spelare knutna till sig, däribland Mats Sundin.