Spela golf i Kanada

Att spela golf i Kanada är något som kan ge en verklig naturupplevelse. Här finns stora öppna marker, vilket är perfekt för golfbanor. Det finns många internationella arrangörer som erbjuder resor inriktade på golf i landet. Man kan välja mellan olika provinser och olika reslängder, allt beroende på företaget. Det går också bra att själv ta sig runt till de olika banorna. Det finns en uppsjö av hemsidor som du kan informera dig på som i detalj beskriver provinsernas banor samt tillhandahåller övrig information.

Fairmont Le Manoir Richelieu, som finns i provinsen Quebec nära Saint Lawrencefloden, nämns ofta som en av de bästa golfresorterna i Kanada. Här kan man ta in det vackra landskapet från varje utslagsställe på denna 18-håls bana. Med en historia som går tillbaka till 1923 så har denna väletablerade bana hunnit visa sin storhet flera gånger om.
Ett annat exempel på golfbanor i andra änden av landet, i provinsen British Columbia och staden Vancouver, är Furry Creek Golf & Country Club. Trots att östkust bytts mot västkust är den fantastiska naturen lika slående här som i Quebec. På just denna bana har man en klippig kustlinje som avslut, stilfullt designad av Robert Muir Graves. Här krävs strategiskt spel och i utbyte får man en förstklassig upplevelse.