Jaktresa till Kanada

Är man jaktintresserad och vill vara med om helt unika äventyr är Kanada verkligen rätt ställe. Här har man chansen att uppleva riktig vildmark, orörd natur och massor av fantastiska djur. Beroende på säsong och provins kan man få chansen till olika typer av jakt. Information om vilken jakt som är aktuell kan man få av researrangörer, genom information på internet eller på plats i den aktuella provinsen.
I provinsen British Columbia på Kanadas västkust finns möjlighet till mycket bra och varierad jakt. Här kan man bland annat, beroende på säsongen, fälla stora svartbjörnar i olika färgstadier och varg . Det finns också möjlighet till vinterjakt på till exempel bergslejon och lo. Älgar och hjort är också vanliga bytesdjur under de respektive säsongerna och att se stora exemplar av just älg är något som inte visat sig vara omöjligt.
I den intilliggande provinsen Alberta finns också möjlighet till jakt på älg och svartbjörn, men det gäller att ta reda på var och hur man får lov att jaga. I British Columbia har man bland annat förbjudit åteljakt (jakt med lockbete).
Det finns olika svenska och utländska arrangörer som erbjuder bra möjligheter till resor med jakt i Kanada. När man beställer en komplett jaktresa ordnas det mesta av företaget.